Rundveehouderij

Achtergrond

Lammeren beter verkocht

De afzet van lammeren is opnieuw verbeterd. De prijs van ooilammeren kon dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden met €2,50 omhoog. Ramlammeren zwaarder dan 25 kilo konden ook €2,50 bij de prijs op noteren.

Het aanbod van schapen en lammeren lag dinsdag op bijna 1.400 stuks, 230 meer dan vorige week. Over het algemeen is de kwaliteit van de aangeboden lammeren goed te noemen. Hierdoor verloopt de afzet goed. Ooilammeren moeten het voornamelijk hebben van de export naar Duitsland, waar de vraag op dit moment goed is. Een zwaar ooilam brengt maximaal €107,50 op. Dit is €2,50 meer dan vorig jaar.

Goede afzet ramlammeren

Ook de afzet van ramlammeren in eigen land en in België verloopt goed. De dieren boven 25 kilo noteren tot €140 per stuk. De prijs ligt hiermee €10 hoger dan een jaar geleden.

De prijs en de handel in slachtschapen is stabiel met een maximale prijs van €125 en ligt hiermee gelijk aan het niveau van vorig jaar.

Verwacht wordt dat het aanbod van de overhouders afneemt en dat de afzet hiervan kan profiteren. Hele grote prijsstijgingen worden niet verwacht maar de prijs zal wel stapje voor stapje wat omhoog gaan. Slachtschapen zullen voorlopig nog niet in prijs stijgen.

Prognose: lammeren duurder.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.