Rundveehouderij

Achtergrond 1841 x bekeken 3 reacties

Handel nuka’s blijft rustig

De afzet van nuchtere kalveren verloopt nog steeds niet gemakkelijk. De plaatsingsruimte in de stallen is nog steeds niet erg ruim en het aanbod blijft groot.

Op de veemarkt in Purmerend werden dindsdagochtend zo'n 850 kalveren aangeboden. Dit is een ruim aanbod voor de markt, het aanbod ligt normaal gesproken rond de 550 kalveren. Het aanbod van de kalveren lag op het hoge niveau door het annuleren van de markt van vorige week dinsdag. Een deel van de kalveren is daardoor een week langer op de melkveebedrijven aangehouden.

Hoewel het aanbod hoger lag dan gewoonlijk konden de prijzen stabiel noteren. Echter heeft de noteringscommissie de notering herzien, waardoor de prijzen sterk af kunnen wijken ten opzichte van de notering van twee weken geleden.

Prijs licht onder druk

Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit noteert maximaal €70 per kalf. De prijs ligt daarmee flink lager dan de prijzen die in de afgelopen twee jaar zijn betaald. Vorig jaar werd er in deze periode nog €85 betaald in 2014 was dit nog €80 voor een dergelijk kalf.

Verwacht wordt dat de moeizame handel nog een paar weken aanhoudt, totdat het aantal slachtingen verder oploopt. Tot die tijd blijft de prijs wat onder druk staan.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Laatste reacties

  • putten

    teveel import misschien?

  • Gijs Gans

    Domme reactie

  • nuka

    De prijsprognose klopt niet! Deze gaat eerder iets omhoog.

Of registreer je om te kunnen reageren.