Rundveehouderij

Achtergrond 1045 x bekeken

Europese rundveestapel groeit

In december telde de Europese Commissie in 9 lidstaten 52,2 miljoen runderen. Dat zijn 0,5% meer runderen dan in december 2014. De plus komt vooral voor rekening van het aantal koeien.

Die categorie groeide met 1,1% tot 20,6 miljoen dieren. Ook de aantallen jongvee laten een plus van 0,7% zien.

Geen onderscheid melkkoe en vleesrund

In de categorie koeien is geen onderscheid gemaakt in de groei tussen melkkoeien en vleesrunderen. Er werden 13,2 miljoen melkkoeien geteld, dat zijn er 1,1% meer dan een jaar eerder. Het aantal overige koeien, veelal vleesrunderen, groeide zelfs een fractie harder, met 1,3% naar 7,4 miljoen dieren.
De Europese Commissie ontving de cijfers van België, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Griekenland, Frankrijk, Malta, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De overige lidstaten hebben hun statistieken nog niet aangeleverd.

Of registreer je om te kunnen reageren.