Rundveehouderij

Achtergrond

Blankvleeskalf daalt met 10 cent per kilo

De afzet van vleeskalveren ondervindt op dit moment veel hinder van de carnavalsviering en de vakantieperiode. Hierdoor is er minder vraag naar kalfsvlees en dat resulteert in een geringere vraag naar vleeskalveren.

Voor de blankvleeskalveren resulteerde de moeilijkere afzetmarkt afgelopen week in een prijsdaling van 10 cent per kilo. Dit komt bovenop de 5 cent die in de week ervoor al op de prijs werd ingeleverd. Daarmee komt het prijsniveau in Nederland nu net onder het niveau van een jaar geleden te liggen.

Carnavalsperiode is rustig

Elk jaar luidt de carnavalsperiode een moeilijkere periode in voor de afzet van kalfsvlees. Soms kan dit effect worden opgevangen door de mestduur wat op te laten lopen, zodat de prijzen toch op gelijk niveau kunnen worden gehouden. Dit jaar wordt de mestduur ook wat opgeschoven, maar dit is onvoldoende om de prijs in de benen te houden.

Ook in het buitenland merken ze dat de afzet wat moeizamer begint te lopen. Dat geldt met name voor Duitsland en Italië, waar de prijzen al iets omlaag gaan door de kalmere vraag. In Frankrijk was het aanbod de afgelopen tijd krap en dat houdt de prijzen daar voorlopig nog stabiel.

Prognose: prijs blijft onder druk.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via het volgende linkje in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.