Rundveehouderij

Achtergrond

Bijna 10% meer runderen geslacht

Het aantal geslachte runderen is in de eerste 6 weken van dit jaar opgelopen tot 71.825 stuks. Dit is een stijging van bijna 10% ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode.

Het aantal geslachte runderen is in de eerste 6 weken van dit jaar opgelopen tot 71.825 stuks. Dit is een stijging van bijna 10% ten opzichte van vorig jaar in dezelfde periode. Dit blijkt uit gegevens van de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

In 2011 werden er voor het laatst meer dan 70.000 runderen geslacht in de eerste 6 weken.

Runderen zwaarder

Gemiddeld wegen de geslachte runderen 318 kilo, dit is bijna 10 kilo meer dan vorig jaar in dezelfde periode. Omdat de aangevoerde runderen gemiddeld zwaarder zijn steeg de rundvleesproductie in deze periode met meer dan 13%. Het grootste aanbod van slachtkoeien dit jaar vond plaats in week 1. Toen werden er meer dan 15.500 runderen geslacht.

Of registreer je om te kunnen reageren.