Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Aardappelbijbroducten dalen in prijs

De prijzen van diverse producten die voortkomen uit de aardappelverwerking dalen. Aardappelsnippers van A-kwaliteit is met €2,50 gedaald naar €39,50 per ton.

De prijsverlaging komt voornamelijk voort uit een groot aanbod van B-kwaliteit snippers, de lage prijs van die snippers trekt de prijs van de A-kwaliteit mee naar beneden. De prijs van aardappelstoomschillen daalt opnieuw met 15 cent per % droge stof en noteert €24 per ton. Het product was redelijk hoog geprijsd ten opzichte van de grondstoffenmarkt. Graan- en sojaprijzen liggen met deze prijs weer wat dichter bij elkaar.

Bierbostel

De handel in bierbostel blijft redelijk stabiel en de prijs noteert ook hetzelfde als vorige week met een prijs tussen €2,05 en €2,30 per procent droge stof. De prijs ligt hiermee zo'n 10 cent boven het niveau van vorig jaar, in 2014 was de bostel echter 30 cent duurder.

Ruwvoerders blijven rustig gevraagd, de prijs van weidehooi ligt nog steeds op een hoog niveau van maximaal €200 per ton, vorig jaar lag de prijs van het product nog op maximaal €180 per ton. De droogte van vorig jaar in Duitsland is de veroorzaker van de hoge prijs, hierdoor is er minder hooi gewonnen.

De handel in snijmais richt zich voornamelijk nog op de kleinere vrachten. De handel is nog steeds betrekkelijk rustig gezien de groei van de veestapel en het uitblijven van handel in het afgelopen voorjaar. De prijs van ingekuilde mais is in de afgelopen weken wat gedaald en ligt tussen €51 en €60 per ton. Zodra er meer vraag komt, kan de prijs echter wel weer oplopen.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Eén reactie

  • peter1939

    zodra er meer mais aangeboden wordt kan de prijs dalen....

Of registreer je om te kunnen reageren.