Rundveehouderij

Achtergrond

Slachtkoeien rustig verkocht

De handel in slachtkoeien blijft rustig.

Er is nog steeds een groot aanbod van slachtkoeien en dat zorgt ervoor dat slachterijen niet heel veel moeite hoeven te doen om de haken vol te krijgen. Zij moeten zelfs soms schuiven met de leveringen, omdat er geen plek is om alles op de betreffende dag weg te werken.

Meer vraag naar duurder vlees

Voor de feestdagen is er wel wat meer vraag naar het duurdere achtervlees. Het goedkope voorvlees, waar snippers, gehakt en de runderlappen vandaan komen, wordt echter moeizaam verkocht en wordt dan ook ingevroren.

In de komende periode zal het aanbod van slachtkoeien niet afnemen en zelfs nog wat verder toenemen. Dit komt door de plannen van de overheid om de veestapel fors in te krimpen in 2017. Melkveehouders kijken nu al wat zij ongeveer moeten inkrimpen, dit zorgt ervoor dat er nu al extra koeien naar de slacht gaan. Vooral bij bedrijven die voer moeten aankopen en mest af moeten zetten wordt er al gekeken om extra koeien weg te doen.

Weinig verandering verwacht

De komende weken zal er dan weinig verandering in de prijs omhoog plaatsvinden. Of de prijs in de laatste weken van dit jaar nog veel zal dalen is niet heel waarschijnlijk, tenzij er een enorm groot aanbod vrijkomt.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.