Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijsdaling slachtkoeien verwacht

De prijs van slachtkoeien blijft onder druk staan. Dit door het grote aanbod van koeien in Nederland en het grote aantal slachtkoeien dat boven de markt hangt.

De vraag naar vlees voor de feestdagen is goed, maar dit betreft voornamelijk het luxere achtervlees. Van het voorvlees wordt op het moment veel ingevroren. Slachterijen hebben deze week dan ook de prijs stabiel gehouden.

Aanhoudende prijsdruk en prijsdaling

Voor de komende weken wordt aanhoudende prijsdruk en een lagere prijs verwacht. Dit omdat het aanbod groot blijft en de vraag voor de feestdagen volgende week al weer af zal nemen.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden woensdagavond 7 december 599 koeien aangeboden, 69 meer dan een week geleden. Vorige week werd de notering van de veemarkt nog verhoogd, omdat de handel wat vriendelijker verliep.

Rustige handel, notering 5 cent lager

Door het grote aanbod verliep de handel nu een stuk rustiger met prijsdruk vanuit de kopers en is de notering met 5 cent per kilo verlaagd. Een groot deel van de koeien is verkocht aan buitenlandse slachterijen. Waren die niet zo kooplustig geweest dan was de prijs verder gedaald, aldus een handelaar.

Prognose: prijs omlaag.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Eén reactie

  • farmerbn

    Waarom wil Schaftenaar de prijs naar beneden praten? Na 6 weken een gelijkblijvende prijs en nu een 5 centjes minder, is toch geen druk. Het gaat over O-kwaliteit dus hoezo luxe achtervlees. Arme Nederlanders als ze blij moeten worden tijdens het Kerst-diner van een biefstuk van een (O- ) holsteiner.

Of registreer je om te kunnen reageren.