Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien voorlopig niet omhoog

Het aanbod slachtkoeien blijft op een hoog niveau.

Ook op de veemarkt in Bunnik werden er maandagochtend meer koeien aangeboden dan in de voorgaande maanden. In totaal werden 134 koeien aangeboden, 29 meer dan een week geleden. Het grotere aanbod koeien had tot gevolg dat de handel rustig verliep en voor de O- en P-kwaliteit koeien wat minder werd betaald.

R- en U-kwaliteit koeien goed verkocht

De luxere R- en U-kwaliteit koeien werden wel goed verkocht, door de extra vraag naar luxevlees rond de feestdagen.

Ook bij de slachterijen blijft het aanbod slachtkoeien groot. In week 48 zijn er veel meer runderen geslacht dan in de voorgaande jaren. De teller staat in die week op 14.246, dit zijn 2.230 runderslachtingen meer dan in dezelfde week van vorig jaar. In totaal zijn er dit jaar tot en met week 48 bijna 550.000 runderen geslacht, 100.500 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Prijs onder druk door groot aanbod

Het aanhoudende grote aanbod zorgt ervoor dat de prijs van slachtkoeien onder druk blijft staan. Vorige week noteerden de slachterijen stabiel. De vraag naar rundvlees is redelijk goed door de aankomende feestdagen. Die vraag zal echter ook snel weer afnemen als de feestdagen voorbij zijn. Of de prijs dan gelijk daalt is nog de vraag. De prijs zal in elk geval in de komende weken niet stijgen.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.