Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien omlaag

De prijs van slachtkoeien is maandagochtend op de veemarkt in Bunnik gedaald.

Slachtkoeien in de klasse O en P en de worstkoeien eerste kwaliteit daalden 5 cent in prijs. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt maximaal €2,65 per kilo op. De prijs ligt daarmee 10 cent onder het niveau van vorig jaar.

Groot aanbod slachtkoeien

Verwacht wordt dat handel deze en volgende week moeizaam blijft. Het aanbod van slachtkoeien blijft groot, vooral nu langzaam duidelijk wordt hoeveel koeien sommige melkveehouders soms moeten inleveren. Deze melkveehouders zullen de komende tijd selecteren in hun veestapel, wat leidt tot een nog groter aanbod in de komende maanden.

Medewerkers slachterijen vrij tijdens de feestdagen

Voor eind deze week en volgende week komt er naast het grote aanbod ook nog een lagere slachtcapaciteit bij de slachterijen bij. Veel medewerkers van de slachterijen zijn van buitenlandse komaf en gaan tijdens de feestdagen terug naar hun land van herkomst. Hierdoor kan het nog wel eens zijn dat er problemen ontstaan en de prijs flink daalt als gevolg van de onbalans in aanbod en capaciteit.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.