Rundveehouderij

Achtergrond

Melkveehouders willen melkgift op peil houden

De afzet van bijproducten en ruwvoeders is in volle gang. Om alle producten tijdig op hun bestemming te krijgen, is zo nu en dan een uitdaging.

Met de feestdagen in het vooruitzicht willen melkveehouders voldoende voer op het erf hebben tot in het nieuwe jaar. Dit zorgt ervoor dat nu veel last minute bestellingen binnenkomen bij leveranciers.

Rantsoen aanpassen

De vraag richt zich voornamelijk op producten die de rantsoenen kunnen aanvullen qua energie en eiwitten. Dit komt omdat er nog wel wat verschil in de kwaliteit van de verschillende snedes gras zit en de melkgift soms tegenvalt. Vooral nu de melkprijs stijgt en uitbreiden in aantal koeien een risico met zich meebrengt, willen melkveehouders toch de melkgift op peil houden of verhogen door het rantsoen aan te passen.

Het aanvullen van de ruwvoeders gebeurt vooral met bierbostel en perspulp, maar ook door het voeren van extra brok. Bierbostel is ondertussen moeilijk leverbaar. Bij een aantal bedrijven gaat het beleveren van vaste klanten voor voordat er nieuwe klanten worden aangenomen. De prijs van de bostel noteert wel stabiel.

Goede vraag naar stro, weinig aanbod

De vraag naar stro blijft goed, maar ook daarvan is niet een al te groot aanbod beschikbaar. Ook voor dit product een stabiele prijs.

Prognose: stabiele prijzen.

Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.