Rundveehouderij

Achtergrond

Lagere prijs voor slachtkoeien verwacht

De handel in slachtkoeien blijft rustig door het aanhoudende grote aanbod.

Inkopers hoeven niet heel erg hun best te doen om voldoende koeien in te kopen voor de slachterij waar zij voor werken. Dit is ook goed te merken op de veemarkten: de handel is erg rustig en er wordt niet volop onderhandeld om nog net even een paar extra koeien te kopen. Op de veemarkt in Leeuwarden bleef de notering woensdagavond dan ook stabiel.

Ook slachterijen noteren deze week stabiel. Voor de komende weken wordt echter een lagere prijs verwacht. De vraag naar vlees voor de feestdagen zal afnemen, maar dit is niet het grootste probleem voor de handel.

Capaciteit bij slachterijen neemt af

Rondom de feestdagen nemen veel medewerkers van slachterijen vrij en neemt de capaciteit bij de slachterijen flink af. Als het aanbod van de koeien zo groot blijft als nu, zal dit ertoe leiden dat de prijzen zullen dalen. Wat de prijs van slachtkoeien op lange termijn doet, is nog erg onzeker en hangt af van de maatregelen die worden genomen om de derogatie te behouden.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.