Rundveehouderij

Achtergrond

Goede handel in blankvleeskalveren

In de afgelopen twee weken zijn er veel blankvleeskalveren geslacht. De afzet van het vlees liep goed en de prijs kon ook vorige week gelijk blijven. Een kalf in de klasse O+ tot en met P- brengt €5,05 per kilo geslacht gewicht op.

De mestduur is door het grote aantal slachtingen gedaald naar 24 tot 25 weken. Ook deze week wordt nog een redelijk aantal kalveren geslacht en wordt verwacht dat de prijs op niveau kan blijven. Al met al een goed uitgangspunt voor de handel in het nieuwe jaar, met kansen voor verdere prijsstijgingen.

Ook in Duitsland en Frankrijk prijzen omhoog

In Frankrijk is de handel vorige week ook goed verlopen en is er ook veel geslacht; de prijs kon daar nog omhoog met 5 tot 10 cent per kilo. In Duitsland is er ook meer vraag dan aanbod en ook daar kon de prijs nog wat omhoog. In Italië loopt de vraag nog goed door en is de verwachting dat de goede vraag naar kalfsvlees voorlopig zo blijft.

Dit jaar zal naar verwachting weinig meer veranderen aan de prijs van de Nederlandse kalveren. Het nieuwe jaar kan echter wel beginnen met een verdere prijsstijging voor de kalveren, maar dan moet de vraag wel goed blijven. Aan het aanbod zal het niet liggen, want dat is niet groot.

Prognose: dit jaar stabiel.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.