Rundveehouderij

Achtergrond

Weinig beweging in prijs A-brok

De grondstoffenprijzen lopen vanaf midden september weer op. De prijsverhoging is tot nu circa 7%. Op grond van deze ontwikkeling wordt deze maand geen voerprijsverlaging verwacht.

Een stabiele prijs ligt echter meer voor de hand, vooral omdat de markt van grondstoffen voor rundveevoeders de komende maanden aan de krappe kant is. Dit geldt niet alleen voor de markt van energierijke grondstoffen, maar min of meer ook voor die van eiwitrijke grondstoffen.

Citrus- en bietenpulp voorlopig niet beschikbaar

Van de energierijke grondstoffen zijn met name citruspulp en bietenpulp voorlopig niet beschikbaar, maar worden vervangen door mais. Sojahullen zijn de komende winter krap en duur, terwijl palmpitschilfers weliswaar in voldoende mate beschikbaar zijn, maar druk op de prijzen ontbreekt. Raapschroot is in het algemeen krap, maar wordt na december vervangen door zonnepitschroot.

Met een aanhoudend vaste Amerikaanse dollar, is een geringe voerprijsverhoging de komende winter niet uitgesloten.

Prognose: lichte prijsstijging.

Of registreer je om te kunnen reageren.