Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien gedaald

Slachterijen hebben de prijs van slachtkoeien deze week verlaagd met 5 tot 10 cent per kilo geslacht gewicht.

Het aanbod aan slachtkoeien blijft verder oplopen. De vleesverkoop verloopt wisselend. Het goedkopere voorvlees dat wordt verwerkt tot snippers en gehakt is moeizaam af te zetten en de prijs daarvan onder druk. Het duurdere achtervlees is wel prima af te zetten in het buitenland en gaat weg voor stabiele prijzen.

Op de veemarkt in Leeuwarden is de notering woensdag stabiel gehouden, bij een rustige handel. Dit sluit niet aan bij het geluid van de prijsverlaging dat in de handel klinkt, maar het gaat ook maar om een klein deel, 485 koeien, op het totale aanbod van slachtkoeien die nu tussen de 12.000 en 13.000 stuks ligt.

Aanhoudend moeizame handel verwacht

Voor de komende weken wordt een aanhoudend moeizame handel verwacht met dalende prijzen. Er wordt namelijk alleen nog maar meer aanbod verwacht, vooral zodra de plannen om de veestapel in te krimpen door gaat. Als er dan nog veel meer extra koeien op de markt komen, kunnen er zelfs problemen ontstaan met de verwerking.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.