Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien blijft onder druk staan

Slachterijen hebben deze week allemaal de prijs voor slachtkoeien verlaagd.

Gemiddeld ging er zo’n 5 cent per kilo geslacht gewicht van de prijs af. Oorzaak is het grote aanbod aan slachtkoeien dat al tijden aanhoudt. Hierdoor hebben slachterijen nog wel eens moeite om alle koeien te kunnen slachten, en moet er zo nu en dan worden geschoven met de dag van aanlevering.

Verwacht wordt dat het grote aanbod nog wel even aanhoudt en zelfs nog wat kan stijgen. Dit omdat de plannen om de derogatie te behouden ervoor moeten zorgen dat er minder koeien komen te staan in 2017. Een groot deel van die koeien zal via de slacht worden afgestoten en bovenop het 'gewone' aanbod komen te liggen. De prijsdruk zal dan ook nog wel even aanhouden.

Groot aanbod op veemarkt Leeuwarden

Op de veemarkt in Leeuwarden verliep de handel op woensdagavond ook rustig bij een flink groot aanbod. Er werden 580 koeien aangeboden, 95 meer dan een week geleden. De notering werd stabiel gehouden en sluit daarmee niet aan bij het landelijke beeld op de slachtveemarkt.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.