Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs blankvleeskalveren met 10 cent omhoog

De prijs van blankvleeskalveren is vorige week verhoogd met 10 cent naar maximaal €4,60 per kilo geslacht gewicht voor een kalf in de klasse O+ tot en met P-. De prijs ligt daarmee nog wel 25 cent per kilo onder het niveau van vorig jaar.

Het aanbod van slachtrijpe kalveren is niet heel ruim en de vraag trekt aan nu de feestdagen langzaamaan dichterbij komen. Verder neemt de mestduur weer wat af doordat er meer geslacht wordt en ligt deze wat wisselend tussen 26 en 28 weken.

Meer vraag, hogere slachtvolumes

In de komende weken wordt een verdere verbetering van de vraag en hogere slachtvolumes verwacht. De prijs die kalverhouders voor de kalveren ontvangen zal dan ook nog wat verder stijgen.

Prijsverhoging kalveren in Duitsland, niet in Frankrijk

Ook in Duitsland is de prijs vorige week wat gestegen bij een goede handel. In Frankrijk is de vraag ook weer wat toegenomen maar daar bleef een prijsverhoging nog wel uit. De Italianen wachten af wat de handel gaat doen en daar is dan ook nog weinig veranderd in de prijs.

Prognose: prijs stijgt.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.