Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Inkopers willen minder betalen voor nuka's

Het aantal nuchtere kalveren blijft te groot voor de vraag. Dit zorgt ervoor dat inkopers niet zo’n haast hebben om kalveren te kopen en wat minder geld willen geven.

Naast de prijsdruk merken verkopers ook dat er strenger geselecteerd wordt en het prijsverschil tussen de beste kalveren en de kwalitatief mindere kalveren steeds groter wordt. Toch verliep de handel op de veemarkt in Purmerend prima, vergeleken met een week geleden en gelet op de signalen die vooraf door inkopers waren afgegeven. Zij wilden minder geld voor de kalveren geven.

Kalveren vlot verkocht en geplaatst

De kalveren werden echter vlotter verkocht en waren eerder geplaatst dan vorige week. Over de prijsvorming was niet iedereen het met elkaar eens; de een had wat meer ontvangen terwijl de ander juist minder voor de kalveren kreeg. De noteringscommissie heeft dan ook besloten om de prijzen gelijk te houden.

Voor de komende periode blijft de verwachting dat de prijzen stabiel blijven of wat dalen. De plaatsingsruimte zal wel wat verder oplopen nu er meer geslacht wordt, maar dat zal niet direct tot hogere prijzen voor de nuka’s leiden.

Prognose: stabiel tot dalend.

Eén reactie

  • ghsmale

    nog minder betalen??
    nog even en we moeten bijbetalen

Of registreer je om te kunnen reageren.