Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in slachtkoeien erg rustig

De prijs van slachtkoeien is woensdagavond op de veemarkt in Leeuwarden verlaagd met 5 cent per kilo geslacht gewicht.

Het aanbod van koeien was met 472 stuks weer wat groter dan een week geleden, toen lag het aanbod 48 stuks lager. De handel verliep erg rustig op de veemarkt, en inkopers hadden niet veel haast om de koeien te kopen.

Ook op de landelijke markt is de handel in slachtkoeien rustig. Er is nog steeds ruim voldoende aanbod van slachtkoeien, en niet alleen in Nederland. Dit zorgt ervoor dat de vraag vanuit het buitenland ook niet wild is. Slachterijen hebben hun prijs deze week stabiel gehouden, maar er wordt voor de komende weken toch opnieuw prijsdruk verwacht.

Goede handel in gebruiksvee

Ondertussen is de handel in gebruiksvee nog steeds goed, vooral goede melkkoeien zijn gevraagd. De export van kortdrachtige vaarzen komt ondertussen ook weer wat op gang, door vraag uit Rusland en Algerije.

Hoe de handel in de komende weken zal verlopen is onzeker, zowel bij slacht- als gebruiksvee. Dit omdat er toch nog maatregelen komen om de veestapel in 2017 in te krimpen.

Prognose: prijs slachtkoeien daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.