Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in rundveevoeders blijft rustig

De handel in rundveevoeders blijft in het algemeen gezien rustig. Er is in de laatste weken wel wat meer vraag naar producten, maar dat heeft veelal te maken met het uitstellen van bestellingen.

Ook bij de handel in stro is dat goed te merken. Veel melkveehouders hebben omwille van het geld afgewacht met bestellen. Nu wordt er vaak op het laatste moment stro besteld. Het aanbod van kwalitatief goed stro is minder groot dan vorig jaar. De prijs van tarwestro ligt op en boven €120 per ton. Gerstestro is vaak beter van kwaliteit en is vaak net iets duurder dan het tarwestro.

Hooi is niet heel veel gevraagd door melkveehouders, vaak hebben zij zelf genoeg grasproducten van eigen land liggen. De kwaliteit van het Nederlandse hooi is echter wel vaak minder dan die uit de Eiffel. Dit omdat het vaak net niet droog genoeg was bij het balen.

Meer vraag naar bierbostel

Bierbostel wordt ook goed gevraagd, het past goed in de rantsoenen en ook bij het bestellen van de bostel was de houding eerder afwachtend waardoor er nu meer vraag is.

Melkveehouders die graag wat bietenpulp hadden willen bijvoeren maar dat niet meer kunnen krijgen kunnen nog kijken naar voederbieten welke ook goed in de rantsoenen passen. Die zijn nog wel even te krijgen, het is alleen meer werk met voeren.

Prognose: stabiele prijzen.

Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.