Rundveehouderij

Achtergrond

Wat minder slachtkoeien door uitstel fosfaat

De handel in slachtkoeien is woensdagavond 19 oktober op de veemarkt in Leeuwarden stroef verlopen. De notering bleef stabiel, maar handelaren geven aan dat de prijs wel iets onder druk stond.

Het aanbod van de slachtkoeien op de markt lag met 438 dieren 23 lager dan een week geleden. De prijs van een O-kwaliteit-koe blijft daarmee staan op maximaal €2,70 per kilo geslacht gewicht. De prijs ligt daarmee flink onder het niveau van vorig jaar toen er nog 25 cent per kilo meer betaald werd voor een dergelijke koe.

Ook landelijk neemt het aanbod van slachtkoeien wat af nu de fosfaatrechten een jaar zijn uitgesteld, koeien hoeven niet altijd meer weg en blijven daarom wat langer op het melkveebedrijf. Toch heeft dit nog geen positieve uitwerking op de prijs van de slachtkoeien. De prijzen in omringende landen zijn ook laag en staan zelfs nog wat onder druk. Dat zorgt ervoor dat de vleesverkoop nog niet gemakkelijk verloopt.

Komende weken wordt een stabiele prijs verwacht, met een redelijk stabiel aanbod van slachtkoeien.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.