Rundveehouderij

Achtergrond 4 reacties

Veehouder krijgt werkstraf en voorwaardelijk wegens verwaarlozing

Een veehouder uit het Zeeuwse Rilland is door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden voor het verwaarlozen van zijn koeien.

Dit meldt Rechtspraak.nl. De rechter ging niet mee in de eis van de officier van justitie om een houderijverbod van 5 jaar op te leggen. De veehouder mag zijn koeien dus houden. De rechter is van mening dat de dreiging van gevangenisstraf bij nieuwe verwaarlozing voldoende is. Inspectiedienst NVWA haalde in 2014 twee keer dieren van het bedrijf omdat deze infecties hadden, kreupel waren en gehuisvest waren op te weinig stro.

Slechte verzorging

De rechtbank veroordeelde de houding van de veehouder in deze zaak. Hij bleef volhouden dat de scherpe delen in de stal, de slecht ingestrooide stal en het niet afzonderen van zieke en kreupele dieren passend is voor het houden van Blonde d'Aquitaines. Daarnaast werkte de veehouder niet mee aan controles van de NVWA.

Laatste reacties

 • Bloemestein

  En wanneer duikt de NVWA op de Oostvaardersplassen, of is dat geen verwaarlozing?

 • rub2

  Nee dat heet natuur,....... maar laten we helder zijn: een boer is goed voor zijn vee anders moet hij heel snel stoppen met het houden er van! Deze veehouder mag van mij een fikse straf krijgen want hij ziet het dus blijkbaar niet. Tevens brengt hij hiermee het imago van de veehouderij schade toe. Iets waar natuurorganisaties weer van smullen.

 • wullum

  Misschien psychisch niet helemaal in orde,deze boer moet hulp krijgen

 • Hagbrook

  Goed zo Bloemestein wanneer gaat de NVWA daar is kijken wat daar allemaal gebeurt dit is een grote schande voor STAATSBOSBEHEER en voor Nederland dat hier dieren van honger doodgaan ,dit moet een boer eens doen.

Of registreer je om te kunnen reageren.