Rundveehouderij

Achtergrond

Redelijke handel in slachtkoeien

Het ziet er naar uit dat er ook deze week minder koeien naar de slacht gaan door de uitstel van de fosfaatrechten.

Ook op de veemarkt in Bunnik werden weer minder koeien aangeboden. Het aanbod lag op 94 stuks, dat waren er 18 minder dan een week geleden.

Vraag naar worstkoeien verbeterd

Handelaren geven aan dat de handel wel wat gemakkelijker verloopt nu het aanbod ook weer wat terugloopt. Vooral bij de worstkoeien was er maandagochtend een verbetering van de vraag merkbaar en werden de koeien voor gemiddeld iets meer geld verkocht. De notering van deze koeien is dan ook omhoog bijgesteld door de veemarkt.

In verhouding groot aanbod

In week 41 zijn ook al minder koeien geslacht. In die week gingen 12.800 runderen naar de slacht, zo’n 300 minder dan in de week ervoor. Ten opzichte van voorgaande jaren blijft het een groot aanbod. Ter vergelijking: in 2015 werden er in dezelfde week 10.100 runderen geslacht en in 2014 waren dit er 10.900 stuks.

Hoewel het aanbod van de slachtkoeien nu weer terugloopt, zal dit niet snel leiden tot hogere prijzen. In de Nederland omringende landen blijven de prijzen onder druk staan. Vleesinkopers zijn niet bereid om meer te betalen voor het Nederlandse vlees als het elders ook goedkoper te krijgen is.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.