Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsdruk bij slachtkoeien door groot aanbod

Het aanbod aan slachtkoeien blijft deze week aardig op niveau en lijkt zelfs hoger uit te komen dan vorige week.

De vraag naar rundvlees is echter nog steeds niet groot, waardoor de handel in het vlees moeizaam verloopt. Slachterijen houden hun prijzen deze week dan ook stabiel, de prijs lijkt wel iets onder druk te staan.

Veemarkt Leeuwarden verhoogde woensdagavond de prijs van slachtkoeien nog wel iets. Op de markt verliep de handel wat gemakkelijker dan een week geleden, mede door inkopers uit Duitsland. De prijzen gingen over de gehele linie met 5 cent per kilo omhoog, alleen de worstkoeien noteerden stabiel.

Grote aanvoer slachtkoeien verwacht

Het aanbod aan worstkoeien is relatief groot, waardoor de handel in die kwaliteit koeien minder gemakkelijk verloopt. Het aanbod aan koeien bleef ook op de veemarkt in Leeuwarden stabiel.

Voor volgende week wordt een redelijk stabiele en dus grote aanvoer van slachtkoeien verwacht. De prijs zal volgende week dan ook niet stijgen. Afhankelijk van het aanbod kan zelfs weer wat prijsdruk ontstaan.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.