Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien weer wat onder druk

Het aanbod aan slachtkoeien is vorige week toch nog aardig op niveau gebleven en leek zelfs hoger dan twee weken geleden.

Twee weken geleden (week 42) lag het aanbod van slachtkoeien nog steeds op een hoog niveau voor de tijd van het jaar. Er werden in die week nog bijna 13.000 koeien geslacht, zo’n 3.000 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar.

De vraag naar rundvlees is echter nog steeds niet groot, waardoor de handel in het vlees moeizaam verloopt. Slachterijen hielden prijzen vorige week dan ook stabiel, de prijs stond daarbij wel iets onder druk.

Rustige handel op veemarkt Bunnik

Op de eerste veemarkt van de week, Bunnik, was de handel ook weer vrij rustig en lag het aanbod met 117 koeien 23 stuks hoger dan een week geleden. Handelaren geven aan dat zij stabiele prijzen hebben ontvangen voor de koeien, maar dat inkopers ook wel wat druk op de prijzen uitoefenden.

Ook voor deze week wordt een redelijk stabiele en dus grote aanvoer van slachtkoeien verwacht. De prijs zal deze week dan ook niet stijgen. Afhankelijk van het aanbod, kan zelfs weer wat prijsdruk ontstaan.

Prognose: prijsdruk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.