Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Prijs slachtkoeien daalt verder

De prijs van slachtkoeien is donderdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden verlaagd.

Een O-kwaliteit slachtkoe noteert tot €2,70 per kilo en de prijs ligt daarmee op het laagste niveau sinds januari 2015. Vorig jaar werd in deze periode 20 cent per kilo meer betaald. Slachterijen hebben deze week hun prijzen onder druk gehouden na de flinke daling van vorige week.

Meer dan 14.000 runderen geslacht

De oorzaak van die prijsdaling is nu ook goed te zien in de slachtgegevens. Net als in week 38 werden er vorige week ook weer meer dan 14.000 runderen geslacht. Hiermee komt het totale aantal geslachte runderen dit jaar op 427.741 stuks uit, 79.000 meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Deze week lijkt het aanbod iets afgenomen te zijn, maar blijft nog wel flink boven het niveau van vorig jaar.

Ook voor de komende periode wordt een groot aanbod verwacht. Om aan de fosfaatrechten en grondgebondenheid te kunnen voldoen, moeten nog de nodige koeien naar de slacht. Zolang de uitstoot geleidelijk komt, zal de prijs op niveau kunnen blijven; blijft het aanbod zo groot, dan blijft de prijs onder druk staan.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

MarjanSchaftenaar

Laatste reacties

  • deB.

    Duurt niet lang meer of de zuivelfabrieken schreeuwen om melk! Is nu al het geval, dat terwijl een bank, die meer dan genoeg aan zichzelf heeft, zegt dat we niet boven de 30 cent gaan uitkomen! Waanzinnig

    Wat zijn we toch belandt is een verrotte koersloze sector, onder verdienmodel!

  • koestal

    De potmarkt betaalt 40 cent las ik ,maar waar is de spotmarkt ?

Of registreer je om te kunnen reageren.