Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs blankvleeskalf nog wat omhoog

De prijs van blankvleeskalveren is vorige week opnieuw gestegen.

De handel verloopt redelijk goed en de vraag naar het vlees vanuit Zuid-Europa lijkt weer wat toe te nemen nu de hitte daar over lijkt te zijn. De mestduur van de kalveren blijft stabiel en de vooruitzichten voor de prijs zijn stabiel tot iets hoger.

50 cent lager dan 2014

Er kwam 5 cent bij de prijs op. Een kalf in de klasse O+ tot en met P- noteert daarmee tot maximaal €4,50 per kilo geslacht gewicht, 35 cent minder dan een jaar geleden en 50 cent lager dan er in 2014 werd betaald. De lage opbrengstprijs die er nu voor de kalveren wordt ontvangen valt samen met een stijging van de poederprijzen nu de zuivelmarkt flink aantrekt. Hierdoor is het moeilijk om de kostprijs van de kalveren goed te maken met de opbrengstprijs. Inkopers van nuka’s hebben dan ook de opdracht meegekregen om kalveren zo goedkoop mogelijk in te kopen. Hierdoor zal de prijs van de nuka’s ook deze week onder druk zal blijven staan.

Prognose: stabiel tot iets hoger.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.