Rundveehouderij

Achtergrond 1158 x bekeken

Opnieuw hogere prijs blankvleeskalf

Ook vorige week werd de prijs van de blankvleeskalveren verhoogd. Deze keer kwam er 5 cent per kilo bij.

Kalveren in de klasse O+ tot en met P- brengen tussen €4,35 en €4,45 per kilo op. Dit is 45 cent per kilo minder dan een jaar geleden en in 2014 werd 60 cent per kilo meer betaald.

Kostprijs stijgt door aantrekkende zuivelmarkt

Naast de lage opbrengstprijzen stijgt de kostprijs door het aantrekken van de zuivelmarkt. Om kostprijsdekkend te kunnen mesten zal de opbrengstprijs van de slachtrijpe kalveren nog wat omhoog moeten. Dat zal naar verwachting in de komende maand niet lukken.

Om kostprijsdekkend te kunnen mesten zal de opbrengstprijs van de slachtrijpe kalveren nog wat omhoog moeten. Dat zal naar verwachting in de komende maand niet lukken.

In 'wildmaand' oktober minder vraag naar kalfsvlees

Oktober is traditioneel een maand waarin de consumptie van wild groot is. De vraag naar kalfsvlees loopt dan terug. Toch wordt er voor deze week nog wel een kleine puls op de prijs van de blankvleeskalveren verwacht. Daarna zal de prijs hoogstens stabiel noteren.

Kalverafzet moeizaam in Frankrijk

De Fransen hebben het ondertussen nog steeds moeilijk met de afzet van de slachtrijpe kalveren. De prijs blijft daar nog wel stabiel maar de mestduur moet het wel ontgelden. In Italië is de markt ook nog steeds niet op niveau en blijft ook daar de prijs stabiel. In Duitsland blijft de vraag goed en is de prijs vorige week ook iets gestegen.

Prognose: iets hoger en daarna stabiel.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u in Boerderij op Maat:  

Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.