Rundveehouderij

Achtergrond 7 reacties

Lichte kalfjes niet meegenomen

Handelaren hebben dinsdagochtend geen lichte vaars- en stierkalfjes aangeboden op de veemarkt in Purmerend.

De grootste inkoper op de veemarkt had vooraf aangegeven de lichtere kalveren niet te kunnen plaatsen en ze dan ook niet mee kon nemen. Handelaren gaven bijna allemaal gehoor aan deze oproep en lieten de lichte kalveren bij de melkveehouders staan.

Het aanbod aan kalveren lag door het laten staan van de lichtere exemplaren flink lager dan een week geleden. Er werden 626 kalveren aangeboden, 121 minder dan een week geleden.

Hoewel het aanbod een stuk lager lag, kon dit niet voorkomen dat de prijs flink daalde; over de gehele linie werd zo’n €10 per kalf minder betaald. De notering laat dit echter niet zien, omdat deze lager stond dan bij de andere noteringsinstanties. Veemarkt Purmerend heeft er dan ook voor gekozen om de daling maar deels mee te nemen.

Onvrede bij boeren over laten staan kalveren

Het laten staan van de kalveren zorgde in veel gevallen wel voor wat onvrede bij de boer, die de kalveren nu een week langer moet voeren om ze nog wat te laten groeien. Er is echter geen uitzicht op een betere prijs. De prijs van nuchtere kalveren blijft voorlopig nog wel even onder druk staan. Het aanbod is groot en de plaatsingsruime erg krap.

Prognose: prijsdruk.

Laatste reacties

 • deB.


  Weken druk met kalveren voeren, 3 x daags! En je krijgt er niets voor!

  Wat een beroep oefenen wij uit!! Van drie kleedt ons uit, en leeft in weelde, zoals de rest van onze erfvreters! bah

 • Schaap1975

  Het staat ieder vrij om kalveren op te fokken, wel of niet te kopen. Van drie en ieder ander. Als het mesten van kalveren zo'n rijkmakerij is waarom gaat ieder zijn eigen kalveren niet afmesten? of staan er nieuwe partners op?

 • ...............

  Zie het maar als vrijwilligerswerk, hoef je ook niet in de sportkantine te staan.

 • Dutchdairy

  Zonder van Drie zijn we binnen mum van tijd melkveehouder af, kalveren moeten geboren worden voor melkproductie, kalveren moeten afgenomen worden voor ons imago. We zouden blij moeten zijn dat hij al die kalveren überhaupt afneemt!

 • lepercheron 46

  kan je alvast wennen aan de 20 dagenregeling die in januari ingaat.

 • alco1

  Hier hoeft geen regeling voor te komen.
  Dit regelt de handel zelf wel.

 • Insp.

  alco1, dat is dan toch een regeling.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.