Rundveehouderij

Achtergrond 1372 x bekeken

Handel slachtkoeien moeizaam bij stabiele prijs

De handel in slachtkoeien blijft erg rustig. Het aanbod is in de afgelopen week wat afgenomen en ligt weer onder de zeer grote aanvoer van 2 weken geleden.

Dit zorgt ervoor dat prijzen kunnen standhouden, al dan niet moeizaam. Er is wel verschil te merken bij de verkoop tussen de wat beter bevleesde en de magere koeien. Omdat melkveehouders door de lage melkprijzen scherper voeren en de koeien vaak langer aanhouden, is er in verhouding een groot aanbod van magere koeien. De prijs van deze dieren staat dan ook nog steeds onder druk. Het aanbod aan beter bevleesde dieren is daardoor wat kleiner en zijn wat makkelijker te verkopen.

Notering slachtkoeien stabiel

De notering van slachtkoeien is woensdagavond op de veemarkt in Leeuwarden ook over de gehele linie stabiel gebleven. Het aanbod lag met 415 runderen 50 stuks lager dan een week geleden. Een O-kwaliteit slachtkoe noteerde tot maximaal €2,70 per kilo.

Wat de handel in de komende tijd gaat doen is onzeker en hangt samen met de gevolgen van de invoer van fosfaatrechten.

Prognose: rustig bij lage prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u in Boerderij op Maat:  

Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.