Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in nuka’s blijft moeizaam

De handel in nuchtere kalveren is dinsdagochtend op de veemarkt in Purmerend stroef verlopen.

De prijs die voor de kalveren betaald werd lag gelijk aan de prijs van vorige week. In de notering is wel een prijsstijging te zien voor een aantal kwaliteiten stierkalveren, deze zijn verhoogd omdat de notering te laag stond. De prijs in de handel bleef echter gelijk.

Hetzelfde aanbod

Het aanbod van de kalveren was ongeveer hetzelfde als vorige week. Toen wilde de grote inkoper op de markt de lichte kalveren niet meenemen. Hierdoor lieten handelaren deze kalveren op de melkveebedrijven staan. Deze week werd een groot deel van deze kalveren weer aangeboden op de markt en er zijn niet veel lichte kalveren bij de boer blijven staan.

Moeizame handel verwacht

Verwacht wordt dat de handel in de kalveren nog wel even moeizaam blijft. Het aanbod is groter door de groei van de veestapel en het feit dat melkveehouders minder jongvee aan willen houden. Hierdoor komen er vooral meer vaarskalveren beschikbaar voor de kalverhouderij. Omdat de vaarskalveren minder groeien dan de stierkalveren is de vraag naar de vaarsjes niet groot en zal de prijs hiervan laag blijven.

Prognose: stabiele prijs

Of registreer je om te kunnen reageren.