Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in kalveren iets beter

De handel in nuchtere kalveren is dinsdagochtend op de veemarkt in Purmerend weer wat gemakkelijker verlopen.

Dit terwijl de aanvoer met 687 kalveren op een hoog niveau lag; vorige week werden 626 kalveren aangeboden. De kwaliteit van de aangeboden kalveren lag dinsdag wat hoger dan in de afgelopen weken, hierdoor verliep de handel ook weer wat vlotter.

De prijs die handelaren ontvingen voor de kalveren bleef over de gehele linie stabiel. Toch laat de notering wel her en der een prijsverhoging zien van €5. Dit komt omdat de notering van de lichtere kalveren wat te laag lag in verhouding met de zwaardere.

Weinig uitval kalveren op veemarkt

De laatste tijd is er veel te doen over de lichte kalveren op verzamelplaatsen en veemarkten. In Purmerend heeft de noteringscommissie nagekeken hoeveel kalveren daar in de afgelopen tijd zijn doodgegaan. In de afgelopen 3 maanden zijn er 5 kalveren geëuthanaseerd of doodgegaan op de markt. In die periode werden zo’n 9.000 kalveren aangeboden op de markt waardoor de uitval op zo'n 0,001% uitkomt. De voorzitter van de Stichting Veemarkt Purmerend geeft aan dat hij daar zeer tevreden mee is.

Prognose: rustige handel stabiele prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.