Rundveehouderij

Achtergrond

Financiële positie houdt maishandel op de plek

De moeizame financiële positie bij veel melkveehouders blijft leidend voor de handel in de voeders. De maishandel blijft daardoor ook onverminderd rustig.

In het Noorden van het land is er weinig vraag naar mais, er is in veel gevallen in die regio ook meer dan voldoende gras ingekuild. In Het Zuiden is er wel her en der een tekort aan mais maar door de kleine lokale beschikbaarheid moet de mais vanuit andere delen van het land komen.

De prijs van de mais ligt door de transportkosten hoger, waardoor kopers toch vaak afhaken en eerst de eigen mais inkuilen. Melkveehouders die nu al wel mais kunnen gebruiken, hopen dat de prijs nog wat zal dalen en wachten af. De maisprijs blijft vooralsnog stabiel tussen €1,40 en €1,55 per procent droge stof.

Stabiele prijzen

Ook in de andere voeders is een rustige handel te zien. Prijzen noteren over de gehele linie stabiel. Er is door het inkuilen van de mais wel wat extra vraag naar afdekproducten zoals aardappelsnippers. Het is voor voederleveranciers soms wat passen en meten om iedereen op tijd te leveren, maar prijzen ondervinden hier niks van.

Bij de bijproducten zijn twee nieuwe producten te vinden. Steekvaste aardappelstoomschillen van Duynie, een product van aardappelstoomschillen aangevuld met bietenpulp. Het product noteert €1,75 per procent droge stof.

Energi+

Bij Bonda wordt een derde stapelbaar vochtrijk product geïntroduceerd, Energi+, een product bestaande uit bierbostel, aarappelproduct, droge grondstoffen en tarwegistconcentraat. De startprijs is €2,26 per procent droge stof.

Gezond koeien voeren met minder eiwit: hoe doe je dat? Kijk gratis het webinar hierover terug

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vind je in Boerderij Marktprijzen:  

Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.