Rundveehouderij

Achtergrond 2156 x bekeken

Vooral vraag naar zetmeelrijk veevoer

De vraag naar producten met veel zetmeel blijft goed. Dit komt doordat het zetmeelgehalte in veel maiskuilen te laag is. Producten als erwten- en aardappelvezels vinden dan ook goed hun weg binnen de melkveehouderij.

De prijs van aardappelpersvezels is deze week echter verhoogd met €3 naar €32 per ton. Het aanbod ervan neemt af nu de eerste fabriek sluit, de andere fabrieken stoppen met de productie in maart en april. Het aanbod zal dan ook langzaam opdrogen.

Meer aanbod voeraardappelen en aardappelsnippers

Het aanbod van voeraardappelen en aardappelsnippers neemt nu verder toe. De gemiddelde prijs van de snippers is daardoor wat gedaald. Voeraardappelen zijn voordelig te krijgen: €30 tot €35 per ton. Hierbij waarschuwen voerleveranciers wel om goed te kijken naar de kwaliteit van de aardappelen, er is namelijk veel aanbod van matige kwaliteit.

Wisselende berichten over prijs bierbostel

De vraag naar bietenperspulp is zo goed als voorbij; het aanbod dat er is, komt uit de kuil. Over bierbostel zijn er wisselende berichten. Zo geven een aantal voerleveranciers een verhoging van 5 cent door, terwijl anderen aangeven dat melkveehouders afhaken als de prijs verder stijgt en zij de prijs stabiel houden. Gezien de onduidelijkheid rondom de prijs houdt Boerderij zijn notering stabiel op €2,15 tot €2,45 per procent droge stof.

Rustige vraag naar hooi en stro

De vraag naar hooi en stro blijft rustig als gevolg van het rustige winterweer, maar ook door moeizame financiële posities stellen melkveehouders de koop uit. Dit geldt ook voor de aankoop van ingekuilde mais. Het aanbod stijgt wel iets, maar de vraag blijft vooralsnog uit.

Prognose: Rustige handel.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.