Rundveehouderij

Achtergrond 1642 x bekeken

Ramlammeren stijgen in prijs

Het aanbod van schapen en lammeren lag dinsdagochtend op de Veemarkt in Leeuwarden op een laag niveau. Er werden in totaal 731 dieren aangeboden, bijna 600 minder dan een week geleden.

Het kleine aanbod was het gevolg van de moeizame handel in lammeren vorige week. De prijs van de lammeren stond toen onder druk en de afzet verliep moeizaam. Om deze week een herhaling te voorkomen lieten handelaren wat lammeren thuis.

Ooilammeren

De prijs van de ramlammeren kon daarvan profiteren. De zwaarste ramlammeren stegen €5 in prijs, naar maximaal €137,50 per stuk. De lichtere lammeren noteren €2,50 hoger. Ook de handel in ooien kon profiteren van het kleine aanbod. Hier geen verhoging van de notering, maar gemiddeld wel betere prijzen dan een week geleden. Ooilammeren brengen maximaal €100 per stuk op.

De handel in slachtschapen blijft stabiel. Het aanbod is nog steeds niet ruim en de goede prijs van maximaal €125 kan goed standhouden.

Handelaren geven aan dat het aanbod van lammeren volgende week weer wat zal oplopen door de aangetrokken handel en prijs. Verwacht wordt dat de prijzen ondanks een groter aanbod stabiel blijven of zelfs nog wat kunnen aantrekken.

Prognose: stabiel tot hoger.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.