Rundveehouderij

Achtergrond 1205 x bekeken laatste update:14 jan 2016

Producten met hoog zetmeel goed gevraagd

De handel in een aantal bijproducten loopt goed. Vooral de afzet van producten die het lage zetmeel in maiskuilen kunnen aanvullen, zijn goed gevraagd.

Erwtenpersvezel is daar één van. Het product heeft een zetmeelgehalte van 380 gram per kilo droge stof en is met €39 per ton een gunstig product om het rantsoen aan te vullen. Ook aardappelzetmeel is aardig gevraagd om het zetmeelgehalte op te krikken, al moeten voerhandelaren hier wat meer moeite voor de afzet doen. De prijs ligt op €29 per ton bij een zetmeelgehalte van 235 gram.

Bierbostel

De handel in bierbostel verloopt goed, maar melkveehouders trekken zich wat vaker terug omdat zij de prijs aan de hoge kant vinden. De handel is nu in evenwicht, maar een prijsdaling wordt niet uitgesloten.

De handel in ruwvoeders is erg rustig. Er is mondjesmaat vraag naar ingekuilde mais. Melkveehouders wachten rustig af tot zij weten wat ze tekort komen. Leveranciers verwachten pas een stijging van de vraag in het voorjaar.

Weidehooi

De vraag naar hooi en stro is door het warme weer erg rustig, prijzen noteren stabiel. Weidehooi noteert met een maximale prijs van €200 per ton op een hoog niveau, de prijs lag vorig jaar op €180 per ton.

Voerleveranciers melden dat zij dit jaar vaker te maken hebben met onbetaalde rekeningen. Dit niet uit onwil, maar doordat er te weinig financiële middelen zijn om grote rekeningen te betalen, mede door het uitblijven van de betaling van toeslagrechten bij een groot aantal melkveehouders.

Prognose: bierbostel goedkoper.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.