Rundveehouderij

Achtergrond

Prima handel blankvleeskalveren

De handel in blankvleeskalveren verloopt goed tegen stabiele prijzen. Handelaren zijn positief over de handel voor de komende weken.

Het is altijd even afwachten hoe de vraag zich ontwikkeld in januari. Het aantal slachtingen loopt namelijk altijd fors op in december, waardoor de vraag naar vlees wel eens wat minder kan zijn na de feestdagen.

Stabiele prijs verwacht

Dit jaar lijkt dat niet het geval en zal de prijs naar verwachting nog wel even op het huidige niveau van €4,95 tot €5,05 per kilo blijven staan. De prijs van een O+ tot en met P- -kwaliteit kalf ligt daarmee 10 cent boven het startniveau van vorig jaar. In 2014 begon de prijs aan het begin van het jaar echter op een flink hoger niveau van €5,50 per kilo.

Kleine prijsstijging de komende weken

Handelaren geven aan dat de prijs in de komende weken misschien nog wel kunnen stijgen. Dit blijft echter bij een kleine verhoging; de prijs van 2014 komt in elk geval niet in zicht.

Ook in Frankrijk, Duitsland en Italië zijn de berichten goed. Er is niet al te veel aanbod en de vraag is normaal voor de tijd van het jaar.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.