Rundveehouderij

Achtergrond 3911 x bekeken 1 reactie

Prijs nuka’s verder omlaag

De handel in nuchtere kalveren is dinsdagochtend in Purmerend erg rustig verlopen. Prijzen daalden en de lichtere kalveren, zowel stier- als vaarskalveren, waren lastig te verkopen.

De prijs van een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit werd verlaagd met €5 per kalf. Een dergelijk kalf brengt maximaal €70 op, de prijs ligt daarmee ruim beneden het prijsniveau van de afgelopen twee jaar. Vorig jaar werd er maximaal €85 betaald en in 2014 was de prijs maximaal €10 per kalf.

Groter prijsverschil Purmerend en Vee&Logistiek Nederland

Naast het grote prijsverschil met de voorgaande jaren is ook het prijsverschil met Vee&Logistiek Nederland flink opgelopen. Een stierkalf zwartbont van extra kwaliteit noteert daar namelijk tot maximaal €90 per dier. Oorzaak van het prijsverschil is de correctie die vorige week bij Vee&Logistiek Nederland heeft plaatsgevonden. De noteringscommissie van de belangenbehartiger is in het nieuwe jaar begonnen met een nieuwe notering waarbij de prijzen opnieuw zijn vastgesteld. Hierdoor leek de prijs vorige week te stijgen, terwijl bij navraag aan de noteringscommissie bleek dat de prijzen wel degelijk onder druk stonden.

Verwacht wordt dat de handel in nuka's nog even lastig blijft. Het aanbod is te groot voor de vraag. Of de kalveren nog veel verder in prijs dalen is de vraag, prijzen staan al op een laag niveau.

Prognose: moeizame handel.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Eén reactie

  • lepercheron 46

    stop even met de import uit het buitenland.

Of registreer je om te kunnen reageren.