Rundveehouderij

Achtergrond 1147 x bekeken

Moeizame handel lammeren

De handel in lammeren, zowel ooi- als ramlammeren, is dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden moeizaam verlopen. De vraag naar de lammeren was onverwacht een stuk kleiner.

Prijzen konden daardoor niet standhouden. Toch hield de noteringscommissie van Veemarkt Leeuwarden de prijzen gelijk. Dit omdat er nog wel lammeren boven de prijzen van de notering zijn verkocht. Gezien de handel en de prijzen die verkopers ontvingen was een daling van de notering echter meer op zijn plaats geweest.

Prijsdaling

De omslag in de handel kwam onverwacht nadat vorige week de handel juist flink aantrok en prijzen konden stijgen. Oorzaak van de prijsdaling is enerzijds een prijsdaling van de Engelse/Ierse lammeren, anderzijds is de vraag vanuit het buitenland minder goed dan vorige week. Handelaren verwachten dat de prijsdaling tot gevolg heeft dat verkopers hun lammeren wat langer vast blijven houden en het aanbod daalt. Hiermee hopen handelaren dat de prijs kan stabiliseren.

Slachtschapen

Een zwaar ramlam noteert tot maximaal €132,50, een ooilam tot maximaal €100 per stuk.

Enige lichtpuntje blijft de handel in slachtschapen, het aanbod blijft krap en prijzen kunnen goed standhouden op een maximale prijs van €125 per stuk.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.