Rundveehouderij

Achtergrond

Goede start voor wolveehandel

De handel in schapen en lammeren is dinsdagochtend goed verlopen op de Veemarkt Leeuwarden. Het aanbod van de dieren was wel wat kleiner dan verwacht door de gladheid in het noorden van het land. Er werden 1.123 dieren aangeboden.

De prijs van de schapen en lammeren bleef over de gehele linie stabiel. De vraag naar ooilammeren is goed en de vraag vanuit Duitsland begint nu langzaam op gang te komen. De Duitse afnemers zijn voornamelijk geïnteresseerd in de zwaardere ooilammeren. De lichtere dieren zijn voor het overgrote deel aan Nederlandse afnemers verkocht. Een ooilam boven de 20 kilo brengt maximaal €97,50 op.

De handel in ramlammeren blijft rustig, maar is wel voldoende om vraag en aanbod in evenwicht te houden. Een ramlam brengt maximaal €132,50 op.

Hoge prijzen

Het aanbod van slachtschapen blijft onverminderd krap, de prijzen liggen dan ook op een hoog niveau met een maximale notering van €122,50 per dier. Handelaren geven aan dat slachtschapen van goede kwaliteit nog wel eens meer op brengen, tot wel €135 per stuk.

Voor de komende weken wordt een stabiele prijs verwacht en handelaren zijn positief gestemd over de komende periode.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.