Rundveehouderij

Achtergrond

Aanbod slachtkoeien nog groot

Het aanbod van slachtkoeien lag woensdagavond op de veemarkt in Leeuwarden op een hoog niveau. Er werden 485 runderen aangeboden, bijna 100 meer dan een week geleden.

Hoewel het aanbod flink hoger lag, kon de prijs stabiel blijven. Mede door de vraag vanuit Duitsland. Een O-kwaliteit slachtkoe bracht in Leeuwarden maximaal €2,85 per kilo op.

Op de korte termijn verwachten handelaren dat het aanbod van slachtkoeien weer rustig afneemt en prijzen stabiel kunnen blijven. Zodra er meer duidelijkheid is over de fosfaatrechten, zal er echter weer meer vee beschikbaar komen en komen prijzen onder druk te staan. Het is alleen onzeker wanneer het besluit wordt genomen en welke impact dit heeft. Inkopers en handelaren van slachtkoeien maken zich al een tijdje zorgen over het effect dat de invoering van fosfaatrechten heeft. Zij zijn bang dat er te veel vee in een korte tijd komt en prijzen kelderen.

Rundermarkt voortaan op woensdagavond

De commissie van de Veemarkt Leeuwarden heeft besloten om de rundermarkt voortaan op de woensdagavond te laten plaatsvinden. De handel zal starten om 20.00 uur.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.