Rundveehouderij

Achtergrond 2098 x bekeken

Aanbod slachtkoeien daalt, prijs stijgt

Het aanbod van slachtkoeien daalt net zo hard als deze in week 1 steeg. Voor de prijs geldt hetzelfde.

De prijs die in week 1 bij slachterijen met wel 15 tot 20 cent daalde is bijna terug op het oude niveau.

Handelaren merken ook goed dat de handel aantrekt. Zo werden de 477 aangeboden runderen woensdagavond op de Veemarkt in Leeuwarden vlot verkocht. De prijs van de slachtkoeien steeg over de gehele linie met 5 cent per kilo geslacht gewicht. De prijs van een O-kwaliteit slachtkoe stijgt daarmee naar €2,90 per kilo en ligt hiermee 15 cent boven het niveau van vorig jaar.

Alleen fosfaatrechten kunnen prijsstijging voorkomen

Traditioneel gezien daalt het aantal slachtingen vanaf februari en kunnen prijzen omhoog tot aan de zomer. De verwachting is dat het dit jaar niet veel anders is en de handel in de komende weken verder opleeft. Alleen duidelijkheid rondom fosfaatrechten kan nog roet in het eten gooien. Zodra die duidelijkheid er is, wordt een groter aanbod van slachtkoeien verwacht, wat gevolgen heeft voor de prijzen.

Prognose: prijs stijgt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.