Rundveehouderij

Achtergrond 1798 x bekeken

Slachtkoeien verder in de min

De handel in slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden moeizaam verlopen. Het aanbod was met 401 dieren weer aan de grote kant. Kopers maakten hier dankbaar gebruik van en zetten de prijzen goed onder druk.

Slachtkoeien van O- en P-kwaliteit alsmede de worstkoeien eerste kwaliteit daalden 10 cent per kilo in prijs. Tweede kwaliteit worstkoeien en R-kwaliteit slachtkoeien laten een prijsdaling zien van 5 cent per kilo.

Mondjesmaat koeien naar Duitsland

Ook in Duitsland zijn de prijzen van slachtkoeien in de afgelopen weken flink gedaald. De vraag naar koeien uit Nederland is dan ook niet groot. Normaliter gaan er vanaf de markt wel een paar vrachtwagens met koeien de grens over, nu maar mondjesmaat.

Slachterijen verlagen prijs

Ook rechtstreeks bij de slachterijen komen er meer koeien. Er zijn nu ook al berichten dat een aantal slachterijen de prijs voor het eind van deze week en begin volgende week verder verlagen met 10 cent per kilo. Alleen de hele luxe zware vleeskoeien lijken stand te houden.

Vooruitzichten minder goed

De vooruitzichten voor de komende weken zijn minder goed wat betreft vleesverkoop. De vraag vanuit Zuid-Europa neemt af nu de vakanties voorbij zijn en het wildseizoen voor de deur staat. De prijs blijft dan ook voorlopig onder druk staan.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.