Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

September geeft flinke impuls aan prijs

September heeft opnieuw voor een flinke impuls gezorgd in de prijsvorming van de vleeskalveren. Net als in voorgaande jaren zijn de prijzen sterk gestegen. Dat geldt zowel voor de blank- als rosékalveren.

De handel in vleeskalveren loopt deze maand goed. Dat was ook in voorgaande jaren in deze maand het geval. De mestperiode van de blankvleeskalveren ligt rond de 27 weken. Bovendien stijgen de prijzen nu wekelijks.

Prijs 10 cent omhoog

Net als in de voorgaande drie weken komt er opnieuw 10 cent per kilo boven op de prijs. Daarmee ligt de notering nu 40 cent boven het niveau van de vakantiedip. De prijs nadert daarmee het niveau van de eerste maanden van dit jaar toen de bovenkant van de notering van O+P- op €4,95 per kilo lag.

Verschil met prijs vorig jaar 20 cent

In de afgelopen week steeg de prijs naar €4,70 tot €4,80 per kilo. Daarmee blijft de prijs nog 20 cent achter bij die van een jaar geleden. Dit verschil is in de afgelopen weken wel wat kleiner geworden, want tijdens de zomerdip lag de notering 35 cent lager dan een jaar geleden.

Buitenlandse prijsstijgingen

Ook in Duitsland en Italië stijgen de prijzen. Daarnaast wordt in Frankijk een inhaalslag gemaakt in de slachterijen. Deze factoren dragen bij aan betere afzetmogelijkheden voor de Nederlandse exporteurs zodat de markt verder kan aantrekken.

Prognose: prijs stijgt.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Eén reactie

  • farmer135

    Dan mogen ze ook wel meer voor de nuka's gaan betalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.