Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Seizoensmatige stijging bierbostelprijs

De prijs van bierbostel is in de afgelopen week bij diverse bedrijven iets verhoogd. Het aanbod neemt af doordat de productie in brouwerijen wat rustiger is.

Daarnaast begint de vraag een beetje aan te trekken nu de stalrantsoenen meer in beeld komen. Door het op stal zetten van vee en met het oog op het volgooien van de kuilen is deze seizoenmatige stijging normaal. Niettemin is de prijs nog altijd aan de hoge kant voor melkveehouders die momenteel kampen met een lage melkprijs.

Handel in snijmais nog niet op gang

Door de gereserveerde uitgaven van melkveehouders komt ook de handel voor snijmais nog niet echt op gang, dit tegen de verwachting van eerder dit jaar in. De melkproductie is afgelopen jaar opgeschroefd en het maisareaal afgenomen, waardoor de verwachting begin van het jaar was dat de vraag naar snijmais zou gaan toenemen.

In afwachting nieuwe oogst mais

Toch blijft de vraag uit doordat veehouders afwachten wat ze zelf van het land kunnen halen. De handel in oude oogst snijmais trekt lichtjes aan. Er wordt met name mais aangekocht om de periode tot aan de nieuwe oogst te overbruggen.

Beperkt aanbod stoomschillen

De stemming in de markt van aardappelproducten is over het algemeen nog rustig. De prijs van aardappelstoomschillen stijgt licht door een toenemende vraag. Dat komt omdat de aanvoer van aardappelen langzaam toeneemt. Daarentegen blijft het aanbod nog beperkt. Ook in ruwvoer is het deze week rustig en zijn er geen prijswijzigingen.

Prognose: rustige stemming op veevoermarkt.

Laatste reacties

  • peter1939

    mais gaat naar 1 euro per % ds. Eind 2014 was dit 1,15(40 euro/ton bij 35 % ds). Begin is altijd hoger in jaren van voeroverschot. Ook het ruimen van slachtkoeien is hoger itt 2014...en krachtvoer goedkoper.....

  • landboer

    Jij bent een koper begrijp ik?

Of registreer je om te kunnen reageren.