Rundveehouderij

Achtergrond

Rustige handel slachtkoeien houdt aan

Het aantal runderslachtingen ligt in de afgelopen weken boven de tienduizend stuks. De vraag naar vlees is echter niet wild.

Voornamelijk de prijs en afzet van het achtervlees heeft last van het einde van de vakanties en het begin van het wildseizoen in landen als Frankrijk. De afzet en prijs van voorvlees trekt wel langzaam aan maar dit is onvoldoende om de prijsdaling van het duurdere achtervlees te compenseren. Slachterijen hebben deze week in verband met het aanhoudend grote aanbod hun prijzen verder verlaagd. Ook in Duitsland staan de prijzen onder druk.

Meer handel

Ook op de veemarkt Leeuwarden lag het aanbod donderdagochtend hoger dan een week geleden. Er werden 426 runderen aangeboden, 25 meer dan vorige week. De handel verliep moeizaam en handelaren geven aan dat de prijs wel wat lager lag dan een week geleden. De notering bleef echter gelijk, een O-kwaliteit slachtkoe noteert op maximaal €3 per kilo.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.