Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs zakt bij ruim aanbod slachtkoeien

Het aanbod aan slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik lag maandagochtend fors hoger dan een week eerder. In aanloop naar het islamitische offerfeest, dat donderdag begint, werden in totaal 130 runderen aangeboden, waarvan 6 stieren.

Het ruime aanbod is goed te merken in de handel, want de maximumprijzen gingen over bijna de hele linie onderuit.

O-kwaliteit koe 5 cent goedkoper

In een rustige handel ging de prijs voor een O-kwaliteit slachtkoe 5 cent naar beneden ten opzichte van vorige week. Voor zo'n koe wordt nu maximaal €2,95 per kilo betaald, 10 cent meer dan in dezelfde week vorig jaar.

Alleen de maximum prijzen voor U-kwaliteit slachtstieren en S- en U-kwaliteit slachtkoeien bleven gelijk op respectievelijk €4, €5,50 en €4,80 per kilo.

Slachterijen bereiden zich voor op offerfeest

Slachterijen houden zich rustig op de markt en kopen wat minder runderen op met het oog op het aanstaande offerfeest. Ze draaien niet op volledige capaciteit, omdat ze later in de week plek vrij willen houden voor de slachtingen voor het feest.

Prijsverlaging ligt op de loer

Deze week zal de prijs in ieder geval niet gaan stijgen, zo verwachten handelaren. Zeker niet als het aanbod zo hoog blijft als maandagochtend. De prijzen staan behoorlijk onder druk en een verdere prijsverlaging ligt op de loer.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.