Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien min 10 cent

Het aanbod van slachtkoeien neemt toe. Twee weken geleden lag het aantal slachtingen wederom boven 10.000 stuks en ook vorige week werden er veel koeien aangeboden.

Dit is goed te merken aan de handel, kopers willen duidelijk minder betalen voor de koeien. De handel op de veemarkten verloopt dan ook erg rustig.

Ook op de veemarkt in Bunnik was de handel maandagochtend erg rustig. De prijs van de 'gewone' slachtkoeien daalde met 10 cent per kilo. Een O-kwaliteit slachtkoe bracht in Bunnik maximaal €3 per kilo op, dit is 15 cent meer dan vorig jaar.  Het luxere vee wordt nog wel prijshoudend verkocht, het aanbod hiervan is niet al te groot.

Prijs daalt verder

Deze week zal de prijs van slachtkoeien ook bij de boer verder dalen. Slachterijen hebben namelijk voor deze week hun uitbetaalprijzen verlaagd met zo'n 10 cent per kilo. Handelaren hebben de hoop dat het aanbod van slachtkoeien niet te snel stijgt. Als dat wel gebeurt, zal de prijs flinke klappen krijgen. Groeit het aanbod geleidelijk dan zal de prijs ook rustiger dalen of in een gunstig geval stabiel blijven. Eén ding is wel zeker, een prijsstijging zit er voorlopig even niet meer in.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.