Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien daalt

De prijs van slachtkoeien bleef de afgelopen weken stabiel maar moet nu toch toegeven aan de druk van slachterijen. Op de veemarkt in Leeuwarden daalde donderdagochtend de prijs van P-kwaliteit slachtkoeien en worstkoeien.

Worstkoeien laten een prijsdaling zien van 5 cent per kilo, P-kwaliteit koeien daalden 10 cent in prijs naar maximaal €2,75 per kilo geslacht gewicht.

De reden van de daling is het langzaam groeiende aanbod slachtkoeien. Niet alleen op de veemarkt maar ook rechtstreeks bij slachterijen komt er langzaamaan meer aanbod.

In de afgelopen weken was er wat meer vraag naar vlees. Supermarkten willen na de vakantie de schappen weer vol leggen waardoor er meer afzet is. Nu de schappen weer vol liggen, valt deze extra vraag weer weg en zal de afzet op een lager pitje komen te staan. Met de extra aanvoer die nu langzaam begint te komen, is dit een lastige combinatie. Slachterijen zullen dan ook druk op de prijzen houden. Hoeveel de prijs daalt, is afhankelijk van de uitstoot van koeien. Gebeurt dit geleidelijk dan zal de schade enigszins meevallen, komt er een hele stortvloed aan koeien dan zal de prijs flink dalen.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien  vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee&Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.