Rundveehouderij

Achtergrond 1923 x bekeken

Prijs slachtkoeien Bunnik omlaag

De prijzen voor slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik zijn met 10 cent per kilo gedaald. De maximumprijs voor een O-kwaliteit koe in Bunnik lag maandag op €3,10 per kilo geslacht gewicht.

Een week eerder werd nog een maximale prijs van €3,20 per kilo gehanteerd.

Vee&Logistiek noteerde afgelopen vrijdag voor O-kwaliteit koeien een maximumprijs van €3,05 per kilo geslacht gewicht. Daarmee leverde deze notering 5 cent in ten opzichte van de vorige notering.

Het aanbod aan slachtrunderen in Bunnik lag maandagochtend vrijwel gelijk aan het aantal van vorige week. In totaal werden 2 dieren meer aangeboden; 93 stuks waarvan 2 stieren. De 91 aangeboden koeien werden verkocht tegen iets lagere prijzen dan voorgaande weken. Ondanks het iets grotere aanbod dan vorige week geven handelaren aan dat de handel rustig is.

Aantal slachtingen neemt toe

Het aantal slachtingen van runderen neemt wel steeds verder toe. Waar in week 30 (midden juli) net iets minder dan 6.000 runderen werden geslacht, was dat in de laatste week van augustus al ruim 10.000 stuks. Dat blijkt uit cijfers van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De laatste keer dat RVO meer dan 10.000 runderslachtingen registreerde was in het begin van februari van dit jaar.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.